Hvordan snakke med barn om coronaviruset?

I tiden vi er inne i er det mange endringer i hverdagen, både for liten og for stor. Det er viktig å bruke tid på å svare på barnas spørsmål om situasjonen og å snakke om hva som skjer.

Statsminister Erna Solberg åpnet pressekonfransen i dag ved å si: "Det er lov å vere litt redd, men koronaviruset er ikkje farleg for dei fleste. Grunnen til at de no må vere heime frå skular og barnehagar er for å hindre at viruset smittar personar som er gamle, slik som besteforeldra dykkar, og personar som er sjuke frå før av, sidan dei kan bli veldig sjuke."

Det kan være vanskelig å vite hvordan man kan snakke med barn om situasjonen på en god måte. Blant annet NRK har gode ressurser dere kan ta i bruk sammen med barna. Det kan være greit å se filmsnuttene selv på forhånd, slik ar du selv er forberedt på hva dere skal se.

Pressekonferansen med Statsminister Erna Solberg, for barn:

https://nrksuper.no/program/MSUM02900120

Supernytt med ulik informasjon, tilpasset barn:

https://nrksuper.no/serie/supernytt/MSUM02031620

 

NRK Super har også informasjon som er tekstet på ulike språk. Det som ligger der nå er ikke helt oppdatert, men kan fortsatt være et tips å undersøke for dere som ikke har norsk som morsmål:

https://nrksuper.no/serie/supernytt-saker/MSUB02109818

 

Ta vare på hverandre i tiden fremover!