Dueungen

I uteleken på tirsdag 10.oktober fikk vi se en pjuskete fugleunge utenfor porten på Liten base. Det var noen skjærer der som hakket på den og dro den i fjærene.

Vi skremte bort de frekke skjærene, og den engstelige fugleungen gjemte seg under søppelkassene. Flere av barna og de voksne var borte og kikket på fuglen, og vi prøvde å gi den noen brødbiter. Fugleungen beveget seg rundt under søppelkassene og stakk hodet gjennom gjerdet inn til lekeplassen vår. Heidi Elisabeth fanget fuglen i en pappeske og ga den vann. Det var spennende for barna å få se på fugleungen på nært hold.

Litt senere på dagen var Hanne og leverte fugleungen hos Vileid (veterinæren). Der kunne de fortelle oss at dette var en dueunge, og at det er veldig sjelden at det blir født unger så seint på året. De satt stor pris på at vi leverte inn dueungen.